Ostin tämän joskus tässä keväällä. En nyt jaksa alkaa selittämään miten naksua käytetään ja mitkä sen periaatteet on (niistä saa kyllä tietoa googlaamalla) mutta kerron nyt miten se meillä on auttanut ja mitä me sen kanssa ollaan tehty. 

Nipsun kanssa ollaan temppuja tehty naksua apuna käyttäen. Nipsulle sopii hyvin operantti vahvistaminen eli odotetaan että koira itse ehdottaa jotain ja ehdotuksista aletaan vahvistamaan käytöstä haluttuun suuntaan. No temppuja siis ollaan harjoteltu. Tykkään käyttää naksua kun sillä saa määritettyä niin tarkkaan juuri sen kohdan missä koira tekee oikein. Ja nipsukin ilmeisesti tykkää :D.

Temppuja mitä ollaan Nipsun ja naksun kanssa harjoiteltu: se että se käskystä käy läpsäisemässä tassulla siili-leluaan, kapulan nostamista (tämä tokoa ajatellen. olen kuullut että monilla on kapulaongelmia joten ajattelin että kapulasta tehdään tosi positiivinen juttu. Tämän harjoittelu aloitettiin siitä että N katsoi kapulaan. Sitten siitä kun koski nenällä siihen, sitten kun hampaat kosketti, nyt ollaan siinä vaiheessa että se nostaa sitä parhaimmillaan 10cm maasta ja tiputtaa sen välittömästi. Tässä ollaan siis edistytty todella hitaasti mutta luulen että se on sitten kaiken arvoista.) ja kasin tekemistä jalkojen välissä.    Nipsu on kyllä tykännyt ja ite tykkään kanssa käyttää tota naksua. Eipä siitä oikein sen enempää.  Loppuun tämmönen hauska kuva. Nipsu on siinä juuri pesusta tulleena