.....19 punkkia!!! Luoja! Ollaan kohta ihan pulassa niitten kanssa. Ja veikkaan että Nipsu voi olla vähän allerginen niille kun aina kun ottaa punkin pois siihen kohtaan tulee paukama vaikka ei päätä olisi jäänytkään. Mutta kyll äne sitten lähtee ajan mittaan pois. Kumma juttu että siellä maalla ollessa Nipsu ei saanut yhtään punkkia vaikka ne juos ympäri mettiä ja semmosissa punkkiparatiiseissa mutta kai siellä ei vaan ollut . Täällä sitten imee jokaisen lähistöllä olevan punkin itseensä. -.- raivostuttavaa!

     Mutta asiasta kukkaruukkuun eli siihen viikonloppuun maalla. Siellä oli lähemmäs 20 koiraa ei oikein laskettu tarkasti. Oikein hyvin tuli juttuun kaikkien kanssa paitsi joillekkin piti vähän haukkua. Perjantaina ihan vaan oltiin siellä ja koirat tutustu toisiinsa. Siellä oli nyt tällä kertaa hieman enemmän leiriläisiä kun viime viikonloppuna. Sitten käytiin lenkillä metässä ja koirat juoksi paljon. Sen jälkeen vielä canicrossia jotta tytöt saataisiin vähän rauhottumaan yötä varten. Nipsu ei oikein vetänyt hyvin vaikka olin sitä itse kirittämässä. Se käytti jo kaiken vetämiseen tarvittavan energian toisten koirien kanssa juoksuun.  Lauantaina mentiin sit aamutallille ja koirat oli taas vapaana. Sitten trimmailtiin koiria ja ite trimmailin Nipsun veljeä Neroa josta tuli kai ihan siedettävän näkönen, sillä oli aika erikoinen trimmi ennen sitä.  Sit ei kai me kauheen kummempia tehty jotain harjoteltiin koirien kanssa. (on tää kiva ku dementia alkaa jo 14 vuotiaana :D) Sunnuntaina sit trimmailtiin kanssa koiria ja siinä tuli pari kasvattajan kasvattia trimmattavaksi ja sitten meillä oli näyttelyharkat. Mulla itelläni oli toinen trimmattavista koirista, Pepe. Meni rehemmisesti sanottuna vähän huonosti kun Pepeä ei kiinnostanut herkut suuren jännittämisen takia. Sitten lopuksi kokeilin vielä Nipsulla ja meni tosi hyvin! Etten sanois ihan parhaammasta päästä! Ja kasvattaja kehui paljon.  Vierailla oli mukana myös afgaaninvinttikoira ja yritin esittää sitä. En kyllä koskaan ole esittänyt semmosta! oli aika jännää :D. Sitten vieraiden lähettyä opetettiin koirille sivulletuloa. Mulla oli koirana karkeakarvainen mäyräkoira Kalle. Se oppi vasta vähnä aikasemmin miten istutaan ja nyt pitäisi osata mennä sivulle ! <-- Noin se ajatteli mäykkymäiseen tapaan. No mun mielestä se meni ihan hyvin ja oppi tosi nopeasti! Että oppi kyllä sen mutta aina välillä se piti omia taukoja. Ja kontaktiakin alko ottaa lopussa ihan kivasti. Sitten loppuun otin vielä tokoharkat Nipsun kanssa ja Tehtiin seuruuta ja paikallaoloa muistaakseni. Meni tosi hyvin ja isossa häiriössä. Paitsi että en taaskaan uskaltanut kaaa pitää. Mutta hyvä edetä pienin askelin.   Sitten otettiin 1 luoksepäästävyys ja hyvin meni. Tosin "tuomari" kätteli vaan mua mutta N pysyi  silti hyvin.

        Sitten oli kotiinlähdön aika ja siivoiltiin ja niin. Käytiin vielö tallilla. Sitten kotia kohti ja kyllä muuten Nipsua nukutti! Maanantainakin aika kiitettävästi nukkui ja lepäili. Mutta sillein aika yllättävän nopeasti "toipui". No olihan toi jo 3. kerta kun se oli siellä, kunto kasvaa...  Niin ja yhdessä vaiheessa ehkä sunnuntaina mentiin semmonen 10 km lenkki. Hyvin jakso juosta. Mutta huomaa että on mun koira kun siellä lenkillä oltiin alkumatkasta juos muitten koirien kanssa yhden Aino koiran perässä mutta ei sitten enää jaksanut ja juoksenteli lähellä mua. 

         Tiistaina mentiin sitten Ainon ja Napon kanssa lenkille ja kun odottelin niitä otettiin pienet extempore tokoharkat yhdellä kentällä. Seuraamista, jossa ollaan edistyttty tooosi paljon. Nyt en pelkästään imuta sitä vaan nostan namikäden hetkeksi ylös ja heti alas ja palkkaan liikkeellä ollessa. Hyvin on toiminut paitsi meinaa unohtua jäämään syömään herkkua kun pitäisi jatkaa matkaa.  

         Paikallaoloa tehtiin kassa ja hyvin pysyi. Nyt yritin laskea sekunteja ja olisko ollu 10s. Mua itteäni aina vaan pelottaa että se lähtee. 

     Myös eteentuloa tehtiin paljon.  Hyvin menee paitsi jos tulee suoraan on liian kaukana ja jos tulee lähelle on vinossa. Joten yritän nyt saada sitä tulevaan suoraan lähelle.  Myös edestä sivulle tuloa ollaan alotettu  harjotelemaan  ja hyvin on tajunnu idean. 

    Ja sitten mentiin 15 km lenkille ja alkuosan lenkistä nispu ja napo olikin vapaana metsässä. Hyvin jakso eikä neiteillyt vaikka välillä vähän satokin.

    Huomenna tapaa mun serkun karjalankarhukoira Ronjan ensimmäistä kertaa elämässään. Me toivotaan serkun kanssa sormet ja varpaat ristissä että ne tulis hyvin juttuun kun ollaan kesäsin niin plajon tekemisissä ja elämä ois niiiiin pajon helpompaa jos tulis juttuun.  Ja voin sitte kirjotella tännekki että miten meni ja mitä viikonloppuna koirien kanssa touhuiltiin. 

Ainiin kun Nipsu lähenee vuoden ikää ois tarkotus alottaa agility jos täällä järkätään eli todennäköisesti ei ainakaan ihan heti. Mutta toivottavasti saadaan järkättyä kesäleiri ja sinne tulis yks hyvä sgi kouluttaja. 

  Niin ja kuvia ei  nyt valitettavasti tähän postaukseen ole un kamera on vaihteeks hukassa mutta ens postaukseen tulee leiriltä kuvia. Ja pyydän anteeks noista tylsistä otsikoista kun en keksi mitään hiwnompia :D 

Terveisin Hanna ja Nipsu