Heippa taas!

     Ensiksi haluaisin tietää, kuinka moni tätä lukee. Mielellään kommentoikaa tämän kirjoituksen loppuun niin tiedän lukeeko tätä oikeasti joku. 

     Juu, asiaan. Eli Tiistaina tokossa harjoteltiin seuraamista. No aattelin sitten että tämänkin olen Nipsulle väärin opettanut kun oon imuuttamalla yrittany opettaa. Sitten se ei oikein lähtenyt sujumaan, mutta ohjaaja kokeili Nipsun kanssa ja se sujui todella hyvin. Ja nyt oon sitten tehny sillein ohjaajan neuvosta että anna ruuan treenauksen yhteydessä eli jokainen ruokapala pitää ansaita. No pari kertaa oon lipsunu kun ei yksinkertaisesti oo ehtiny esim. 8 aamuina aina tekemään noin. Muttä äsken kun annoin iltaruuan ja ruokana oli naudan mahaa. Niin toi totteli kun unelma! Ehkä tää toimii tosiaan! Ja siis ajatuksena että sen motivaatio ruokaa kohtaan lisääntyisi ja sitä kautta mielenkiinto minuun. Sitten äsken tosiaan pienellä häiriöllä tossa ihan sisällä sillein että velipuoli 3v aluksi vain seisoi siinä ja sitten konttaili ja leikki autolla. Ihan hyvin meni Nipsun kanssa vähän se vilkuili kun tultiin lähemmäs. Se ehkä vähän pelkää tuota kun se on vielä pieni ja nopealiikkeinen ja kovaääninen. Ihan hyvin siis kokonaisuudessaan meni. Jos huomenna jommallakummalla ruualla etenis jo siihen että vois ulkona kokeilla? Ja sit lisäillä häiriötä. Se tosiaan oli tolle liikaa että kun ei hirveesti viime kerralle ehitty (lue en jaksanu) harjotella tota katsekontaktia niin sehän kostautu jo sillä että kun siellä on muita koiria, Nipsun huomio kiinnittyy niihin. No kai se tästä.    Sitten loppuruuan annoin niin että Nipsu odotti huoneen ulkopuolella ja piilottelin liha-klönttejä eripuolille huonetta ja sitten käskin sen etsimään. Hienosti löysi, nimittäin ei enään ollut helpoimmissa piiloissa. Yksi oli peiton rypyn välissä ja yksi sängyn alla ja yksi semmosen laatikon päällä. ja yksi sanomalehti kasan sisällä. Tota laatikon päällä olevaa mietin että löytääkö koska on tottunut etsimään "etsi" käskyllä maasta. Mutta kyllä se pikkuhiljaa alkaa oppimaan että muualta kun maastakin löytyy. Ja nyt sen piti oikeasti työskennellä hajuaistilla koska normaalisti jos teen namietsintää, viskon vaan nameja lattialle ja se on oppinut että kattomalla selviää vähemmällä työllä. Eli se kattoo missä namit on eikä oikeasti varmaan käytä paljoakaan hajuaistia siihen.

   Huomenna ohjelmassa jonkunnäköinen koiratapaaminen. Toivottavasti ei satais. Kun Nispu menee sitten ihan kuraan ja sen joutuu pesemään. Sitähän ei sais 1kk:teen pestä tai se ei sais kastua kun madotin sen.Tonne varmaan yritän ottaa kameran mukaan että sais vähän kuvia tännekkin tuolta.

   Sitten tiistaina on taas toko. Aiheena luoksetulo. Toisaalta odotan mielenkiinnolla miten luoksetuloa opetetaan operantilla tavalla. Nipsu kyllä osaa jotenkin tulla luokse siis lenkillä. Mutta siihen on riittänyt että tulee n 1-2m:n läheisyyteen. Pitää varmaan ottaa sitten joku uusi käskysana.

   Tällasta tällä kertaa. Pahoittelen taaskaan ei kuvia mutta ens postaukseen sitten ainakin tosta koiratapaamisesta. Seuraava postaus tulee sitten tod näk joskus tiiistain jälkeen... Sitä odotellessa  Hanna&Nipsu.  

PS muistakaahan kommentoida jos luette tätä! (ei ole pakko laittaa omaa nimeä, jos ei halua)