Moikka vaan kaikille lukijoille! Vähän ollut päivittelytaukoa, mutta kyllä se tästä. Kesä on aina vähän vaikee ku ollaan mökillä ja siellä ei toimi netti yms. No käytiin siellä jalostuspäivillä, kivaa siellä oli. Trimmattiin vähän ja ei oikein ollut mitään erikoista ohjelmaa jalostustarkastuksen  ja silmätarkastusten lisäksi. Silmät Nipsulla oli terveet Jee! ja Jalostustarkastuskin meni ihan hyvin. Laitanpa tähän sen jutun teille :

 

JALOSTUSTARKASTUSKAAVAKE - SUOMEN BEDLINGTONKERHO ry

 

Nimi Heinäkengän Nefertiti

Rekisterinumero FI50871/10                        narttu

Syntymäaika  26.6.2010                            Väri sininen

Isä Miteymidgets Cynance Cove

Emä  Blueberry Z Hory Hostuna

Omistaja

 

säkäkorkeus:40,8  cm pituus: 41,5  cm

 

YLEISTÄ Rodunomainen

SUKUPUOLILEIMA Selvä

MITTASUHTEET Vaikuttaan neliömäiseltä

LUUSTO Hyvä

KUNTO Hyvä, myös lihakset

VÄRI Hyvä

TURKIN LAATU Hyvä, paljon tukikarvaa, paikoitellen karvapeite hieman ohut

 

PÄÄ   

KALLO Hyvä, hieman poskia

KUONO Kuono-osa voisi olla hieman pidempi, hyvä kirsu

OTSAPENGER Hyvä

SILMÄT Kauniit, hyvä ilme, hyvä pigmentti

KORVAT Ohuet, hyvä pituus, hieman leveät. Ei jänteitä

PURENTA Hyvä alaleuka, täydellinen leikkaava purenta, hampaat hyväkokoiset

PIGMENTTI Hyvä

 

RAKENNE

KAULA Hyvä, hieman löysää kaulanahkaa

RINTAKEHÄ. Rintakehä vielä puutteellinen, tulee syvetä, rintakehä pitkä

YLÄLINJA Hyvä

ETUOSA JA –KULMAUKSET Eturinta vielä kehittymätön, selvästi tulossa Hyvät lavat, hieman pysty olkavarsi. Hyvät eturaajat, hieman ulkokierteiset, hyvä v-malli, , hieman korkeat kintereet, siksi kinnerkulma hieman suora

LANTIO Hyvä

HÄNNÄNKIINNITYS Hyvä ja hännän pituus hyvä, hyvät polvikulmaukset

KÄPÄLÄT Etu:hyvät, norm päkiät, Taka: hyvät, norm päkiät

 

LIIKKEET EDESTÄ Rodunomaiset, rullaavat liikkeet., kokonaisv

TAKAA Hieman kinnerahdas takaa

ETU ,Hyvät etuliikkeet,

SIVULTA Hyvät

HÄNNÄN KANTO LIIKKEESSÄ Kantaan häntäänsä aavistuksen korkealla

LUONNE  (vapaa kuvaus esim. rodunomainen, iloinen, varautunut, pelokas, aggressiinen yms.)

Erinomainen

KOKONAISVAIKUTELMA : Säkäkorkeudeltaan lähellä rodun ihannetta, rodunomainen, aavistuksen neliömäinen

 

SUOSITELLAAN JALOSTUKSEEN       kyllä   

 

Nipsu ei syönyt arvostelijoita niinku pelkäsin. Se meni siis kaikin puolin hyvin. Liikkeitä katellessa irti olevat koirat vähän häiritsi. 

 

Sitten Nipsu on ollut hoidossa pariin kertaan vähän aikaa ja tuntuu että on tykänny, sekä Nipsu että hoitajat. 

 

Oltiin tossa viime viikonloppuna kasvattajan luona . Siellä oli oikein mukavaa ja paljon koiria. Huomasin että Nipsu on kyllä aika paljon mun perään kun sielläkin se vaan seuras mitä teen ja oli mun kanssa kokoajan. Eikä se mennyt oikeestaan vapaaehtosesti ulos koirien kanssa leikkimään. Mutta uskon että se tykkäsolla siellä. Vähän pitenpään jos ois oltu niin voi olla et ois leikkiny enemmän. Onhan se iso muutos kun kotona se on ainoa koira ja siellä sitten 13 koiraa + Nipsu. 

Samalla reissulla pyörähettiin Kauhavan ryhmänäyttelyssä. Nipsu sai H:n. Oon ihan tyytyväinen Nipsu esiinty hyvin. Loppuvaiheessa ei ois oikein jaksanu seisoa (omavika ei olla harjoteltu kauheen pitkäää seisomist) muttta kunnialla selvittiin. Tältä näyttäis arvostelu :

Hyvin naisellinen vielä kovin kevytrunkoinen. Hyvä narttumainen pää. Hyvä purenta. Hyvät silmät ja korvat. Vähän pidempi kaula olisi eduksi. Etuosa saisi olla paremmin kulmautunut ja eturinta ja rintakehä pitäisi olla huomattavasti kehittyneemmät. Myös takaosa voisi olla paremmin kulmautunut. Liikkeet vielä vähän kapeat. Turkinlaatu oikea. Esiintyy kauniisti.  Tuomarina oli siis Pirjo Hjelm. 

 

Eli saa vielä kehittyä ... 

 

Eilen sitten oltiin lenkillä ja baarin edessä oli 2 leonbergiä kiinni. No leot innostu niin nipsusta että riuhtoivat ittensä irti sillä seurauksella että aita hajosi. No ne tuli siihen vöyhöttämään ja haistelemaan nipsua, ite menin shokkiin enkä oikein tajunnut mitään tehdä. Nipsukin säikähti sen verran että kun omistajat oli tullu koirat ottamaan pois niin kisko kotia kohti (mitä ei yleensä tee) ja pälyili ympärilleen. No mentiin sitten eläinkauppaan sovittelemaan valjaita, vähän aikaa se oli jäykknä mutta kyllä se siitä alko sitten rentoutumaan. Toivottavasti ei jäänyt kammoa isoista koirista/paikasta. Nipsulle ei siis käynyt muuta kuin säkähti ja siinä oli vähän kuolaa. 

 

Sitten oltalenkillä ensi tuli naapurin lagotto Vappu vastaan ja noi riehu tossa pihalla irti ja site tuli vielä toisesta naapurista 3 labradoria. Että kiva kun on naapurissa kavereita 

 

Kuvia nyt ei ole kun kamera on yllätys yllätys hukassa. Ainolta kun saan kuvia niin laittelen niitä sit tänne . Oon muuten suunnitellu järkkärin ostoa .. Sit sais paaaljon kuvia.  Syyskuussa mennään Muurameen näyttelyyn. Sinne tuo pitää muuten trimmata ite jaiks !

Ei tässä nyt ihmeempiä mietin että pitäskö meidän osallistua arkitokoryhmään / kurssille. Samaa eloa jatkellaan :)

 

Kuulumisiin! Hanna ja Nipsu