Ajattelin tehdä tästä aiheesta postauksen kun ajattelin että siitä ei kauheasti ole juttua netissä. Eli toivottavasti tämä auttaa jotakuta. 

Meillä teen yleensä näin: Kun ruoka alkaa olla lopuillaan katson Vauhti-Raksun nettisivuilta milloin auto tulee meidän paikkakunnalle seuraavan kerran käymään. Sitten tilaan ruokia. Yritän ottaa mahdollisimman monipuolisesti eri eläinten lihoja ja luita.
     Kun ruuat tulevat haemme ne autolta.  Sitten alkaa pilkkomisoperaatio. Pilkon jäiset (tai osittain sulaneet) lihat kirveellä. -Kyllä ostin tämän takia uuden kirveen. Pilkon (tai ainakin yritän) ne annospaloiksi. Meidän kohdalla n. Vajaan nyrkin kokoisiksi paloiksi. Sitten kun kaikki on pilkottu laitan annospalat yksittäin pusseihin. Yksi pussi = yksi annos. Kirjoitan myös pusseihin mitä lihaa se sisältää. Tosin jos jotain lihaa tulee paljon esim. broilerin kaulat niin pilkon ne ja laitan takaisin siihen pussiin missä ne olivat. Tässä on tärkeää etteivät ne pääse sulamaan koska jos ne sulavat edes vähäsen, ne pakasteeseen laitettaessa junttaantuvat yhdeksi köntiksi.
     Sitten laitan annospussi pakkaseen lihalajeittain. Teen tässä vaiheessa pakastekartan jossa lukee laatikoittain mitä on ja missä on. Olen kokenut tämän kätevimmäksi tavaksi. Vielä lopuksi teen eri lihoista ja luista ruudukkolistan johon kirjoitan kaikkien tulleiden lihojen nimet ja laitan aina rastin ruutuun kun olen ottanut yhden annoksen.
     Otan n. paria tuntia ennen ruoka-aikaa lihan sulamaan. Muutaman kerran viikossa myös kasvismössöä. Laitan ne Nipsun ruokakuppiin ja kuppiin kuumaa vettä. Näin lihat sulavat nopeammin. Sitten kun ne ovat täysin sulia sekoitan ne ja lisään mahdollisesti jotain öljyä ja/tai muita vitamiinilisiä. 
    Sitten vain ruoka koiralle!

Onhan tuo aika työlästä ja aikaa varaankin yleensä koko päivän koulun jälkeen. Mutta mielestäni raakaruokinta vaatii vähän omistajalta ja mitä me omistajat emme tekisikään koirien vuoksi?.

 Pilkottuja ja pussitettuja annoksia menossa pakkaseen





 Tässä on naudan mahaa ja jotain..

Aloin tekemään Nipsulle myös ruokapäiväkirjaa. Kirjaan ylös aamu ja iltaruuat ja laitan n. viikon päästä sen tänne. Siitäkin joku voi saada ideoita  mitäs koirallensa syöttää
Hanna